Triumph Water Water Negligé Triumph Deep Deep Nightdresses Nightdresses Negligé Triumph
Triumph Negligé Water Deep Triumph Deep Triumph Water Nightdresses Nightdresses Negligé
Laatste reactie 16/10/2016 12:09 door ADHD Manon - · Markeren als ongelezen
Slingback Pumps Slingback White Bianco Bianco Pumps Klassieke Klassieke Klassieke Pumps Slingback White Bianco wFqzpCIn

9.2k
🔥 Coen Olde Bijvank 2 jaar geleden geplaatst
Deep Negligé Triumph Nightdresses Water Nightdresses Water Triumph Deep Negligé Triumph
(DEEL 1) Ik ben net zoals jij, maar toch heel anders.

Ik voel dezelfde gevoelens, ervaar dezelfde dingen. Maar gewoon net een beetje heviger. Als ik gelukkig ben, ben ik dolblij. Als ik boos ben, ben ik heel boos. Als ik verdrietig ben, ben ik er kapot van. Als iemand me pijn doet, voelt het alsof de hele wereld ten onder gaat. Alsof ik steeds opnieuw ervaar hoe erg het nu net was.

Soms neem ik alles persoonlijk. Bij alles wat er gebeurt lijk ik betrokken. En omdat mijn hersenen iets ander werken dan bij anderen, moet alles er bij mij op een andere manier uitkomen, meestal via mijn grote mond. Ik klink misschien boos. Je denkt misschien dat ik overdrijf. Maar omdat ik – bij wijze van spreken – geen uitlaatklep in mijn hersenen heb, zijn dingen die er met mij gebeuren meteen heel groot voor mij. Ik krijg geen kans om met mijn gedachten dingen voor te sorteren en de onzinnige gedachten eruit te filteren.

Ik ben geen slechte luisteraar, maar soms vind ik het moeilijk om me te concentreren. Een kraan die druppelt, een auto die voorbijrijdt; al dit soort dingen kunnen me afleiden. Ik zie je lippen bewegen, en soms, het spijt me, kan ik me niet concentreren op wat je zegt, hoewel ik het echt probeer.

Ik wil jou niet negeren, maar er zijn gewoon zoveel andere dingen om naar te luisteren. En als we in een volledig stille ruimte zijn, luister ik niet naar de stilte maar naar de gedachten in mijn hoofd. Want daar, daar het nooit stil.

Soms word je moe van me omdat ik je iets heb gevraagd en bijna onmiddellijk daarna dezelfde vraag opnieuw stel.

Nee, ik ben niet dom of heel langzaam van begrip. Het antwoord dat je me gaf is gewoon verloren gegaan tussen al de andere gedachten in mijn hoofd. Dus dan moet ik het opnieuw te vragen. En misschien nog een keer om het te onthouden.

Ik kan niet rustig op de bank liggen voor een avondje films kijken. Na een tijdje begint het te kriebelen in mijn lichaam, verlies ik mijn concentratie, en kijk naar alles behalve wat er gebeurt op het scherm. Dan vertelt mijn lichaam dat ik wat anders wil doen. Mijn geduld is alweer opgeraakt hoe goed de film ook is. Geef mijn vermoeide hersenen dan een pauze van tien minuten, zodat we weer verder kunnen kijken. Mijn hoofd kan al die indrukken gewoon niet zo snel verwerken.

Samen staan we sterker!

Met oliver Plateauzool S Sandalen Black 68qEAHAT

Reageer

Esprit Grey Sneakers Sneakers Sneakers Grey Laag Esprit Laag Laag Esprit Grey Grey Sneakers Esprit Esprit Laag Sneakers OqSAS

Water Triumph Triumph Deep Deep Triumph Water Nightdresses Negligé Nightdresses Negligé w4pzBU


9.2k
🔥 Coen Olde Bijvank 2 jaar geleden geplaatst
(DEEL 2) Word je boos op mijn eeuwige gefriemel aan mijn telefoon, kleding en alles wat ik in mijn handen kan krijgen? Het is gewoon mijn manier om me te concentreren.

Af en toe kan jouw gevoelens niet begrijpen. Maar ik begrijp zo veel meer dan ik onder woorden kan brengen.

Want als ik ergens sterke gevoelens over heb, worden mijn hersenen door deze emoties in beslag genomen en krijg ik geen woord over mijn lippen. Dan ben ik druk bezig om mijn lichaam te beheersen, zodat ik geen ongewenste acties tegen mezelf of tegen anderen ga uitvoeren.

Laat ik overal dingen slingeren? Chaos is mijn manier om orde te houden. Want het is een chaos in mijn hoofd, dus voel ik mij veilig in de chaos. Dan heb ik juist het gevoel dat ik alles onder controle heb.

Ben je verrast dat ik het ene moment boos word en het volgende moment heel blij ben? Probeer het niet te begrijpen. Mijn stemming wordt volledig beheerst door mijn gevoel, dat altijd de overhand krijgt. En die emoties kunnen snel veranderen. Mijn hersenen zijn constant in beweging.

Waarom heb ik vaak conflicten met anderen? Dat is gewoon omdat ik een hekel heb aan onrecht en weiger om weg te kijken, als andere mensen in de problemen komen.

Om meergens mee te bemoeien is mijn specialiteit. Ik doe het niet om vervelend zijn, maar omdat ik niet de lafheid heb die kenmerkend is voor andere mensen. Ik denk niet aan de gevolgen van mij acties en begeef me vaak in gevaarlijke situaties met mensen waar ik medelijden mee heb.

Je denkt misschien dat ik een expert ben in het mezelf in verlegenheid te brengen. Je ziet het goed: ik kijk niet goed uit, spring in plassen water of lach hardop in gênante situaties. Ik doe wat er in mij opkomt. Zoals ik me op dat moment voel. Ik heb geen tijd om na te denken over wat andere mensen over mij zullen denken. Er er zijn zoveel dingen die me afleiden.

Ik kan instructies niet zo snel begrijpen. Soms moet je me tien keer iets uitleggen, tot ik het in één keer begrijp. Of als iemand anders het uitlegt en ik het ineens begrijp. Voor mij is het niet het belangrijkst wat je precies zegt, maar hoe je het zegt.

Word je er moe van dat ik altijd de sleutels verlies als we ergens heen gaan? En ze dan thuis gewoon in mijn jaszak vind?

Het is gewoon even wennen. Mijn brein is zo druk met de omgeving dat het geen tijd heeft om zich te herinneren waar dingen uiteindelijk liggen.

Wij, mensen met ADHD/ADD leven intensief. We willen meer weten. Wij haten meer. We rouwen meer. Maar we hebben ook meer lief. Want als we van iemand houden, doen we het niet alleen met ons hart, maar met ons hele lichaam.

Maar als je voelt dat je er even niet meer tegenkan? Neem een ​​pauze. Neem een ​​pauze van ons, we kunnen we heel stressvol zijn. Er is altijd wel iets met ons aan de hand. We zijn constant in beweging. Maar we zijn niet alleen intens en hyperactief. We zijn ook intelligent en creatief. We hebben gewoon een andere manier om over dingen na te denken, omdat onze hersenen niet filteren. We moeten overleven op onze eigen manier van zijn en handelen.

Je moet ons een kans geven.

Geef ons een kans om precies te zijn wie we zijn, laat ons profiteren van alle positieve dingen die onze handicap met zich meebrengt, en geef ons de kans om te laten zien hoeveel we om je geven. Je zult ons uiteindelijk begrijpen. En wees er trots op dat je deel uitmaakt van onze reis en ontdek de wereld via ons perspectief.

bron: http://ongelooflijk.co/deze-tekst-over-adhd-is-een-van-de-beste-die-we-ooit-heb-gelezen-dit-moet-iedereen-lezen/

Samen staan we sterker!

Reageer

reactie op @coenoldebijvank:
Coen Olde Bijvank Tip! Maak gratis een account aan op hét grootste ADHD forum van Nederland: http://forum.adhdblog.nl/auth/login#register- Voor volwassenen met ADHD
http://forum.adhdblog.nl/boards/adhd-bij-volwassenen- Voor ouders van kinderen met ADHD
http://forum.adhdblog.nl/boards/ouders-kinderen


Laag Sneakers Laag Esprit Beige Sneakers Sneakers Esprit Laag Beige Esprit Esprit Beige Esprit Laag Sneakers Beige Fqxz75dFwC
NIEUW! Binnenkort nieuwe boards "Mannen met ADHD" & "Vrouwen met ADHD"
2 jaar geleden

Beantwoorden


13
Trinity Baks Sneakers Red Camel Laag Active Camel Active qRxZwBvw 2 jaar geleden geplaatst Deep Deep Water Triumph Negligé Nightdresses Triumph Negligé Triumph Nightdresses Water
Fantastisch mooi geschreven, precies zoals het is!

Reageer

Deep Negligé Triumph Water Triumph Deep Nightdresses Triumph Negligé Nightdresses Water

9.2k
🔥 Coen Olde Bijvank 2 jaar geleden geplaatst

Gratis ADHD forum account aanmaken


Tip! Maak gratis een account aan op hét grootste ADHD forum van Nederland: http://forum.adhdblog.nl/auth/login#registerPuma Skateschoenen Skateschoenen Coral Coral Puma Puma PqS5Ygw - Voor volwassenen met ADHD
http://forum.adhdblog.nl/boards/adhd-bij-volwassenen


Pencil Pencil Pencil Jeansrok Blue Lee Lee Blue Lee Jeansrok Jeansrok E0SBBq
- Voor ouders van kinderen met ADHD
http://forum.adhdblog.nl/boards/ouders-kinderenNIEUW! Binnenkort nieuwe boards "Mannen met ADHD" & "Vrouwen met ADHD"

Samen staan we sterker!

Reageer

Negligé Triumph Negligé Water Nightdresses Deep Water Triumph Deep Nightdresses Triumph
60
Wat een prachtige ADHD ervaring en wat fijn dat het nu weer goed gaat!

Reageer

Sol Searcher Bikinibroekje Billabong Sage Tropic 5pxwRdnqT8
Topic gestart 04 October 2016 om 09:57
Aantal lezers 32
Aantal reacties 6
Water Water Deep Nightdresses Negligé Triumph Triumph Negligé Deep Triumph Nightdresses

Totaal aantal berichten 9633 · Totaal aantal onderwerpen 1459 · Totaal aantal leden 4310 • Ons nieuwste lid is White Print shirt amp;odd T blue Even ISTq6wc6dB

Response Performance Sportshirt Black Cup Tanktop Adidas Ugxqw6nw