nov302012
De huid en huidproblemen

Een rimpel wat is dat?

Een rimpel is een vouw in de huid die ontstaat als we ouder worden door een tekort aan collageen, elastine en vocht.Bright White Glade Tank Teresa shady Fila Top WqaPUxnFv

Hoe ontstaat een rimpel

Naarmate we ouder worden ontstaan er rimpels door een tekort aan collageen, elastine en vocht. Dit is een natuurlijk proces wat we helaas niet kunnen stoppen. De ene persoon krijgt meer rimpels of eerder dan de andere. Echter kunnen rimpels ook ontstaan door externe invloeden zoals teveel zon, roken, stress enz. Teveel UV-straling veroorzaakt rimpels.Vooral de UV-A straling (A=aging=veroudering). Het advies is dan ook om dagelijks een dagverzorging met UV-filter (SPF) te gebruiken om zoveel mogelijk schade aan de huid te voorkomen waardoor de huid ook minder snel zal verouderen. Daarnaast is roken heel slecht voor de huid omdat dit je collageen afbreekt in de huid. De huid krijgt hierdoor een slechte doorbloeding en een grauwe kleur. Ook stress zal onze huid sneller doen verouderen.

De huid van de vrouw tijdens de overgang

In het eerste jaar dat een vrouw in de overgang zit, gaat ze het meeste collageen verliezen, dit kan wel 30% zijn. De meeste vrouwen die net in de overgang zitten zie je vaak heel snel verouderen en meer rimpels krijgen. Als je daarbij dan ook nog eens rookt, de huid geen goede bescherming geeft en niet goed verzorgd dan gaat het wel ontzettend hard. Zorg er daarom voor dat je zeker vanaf je 25e de huid goed gaat verzorgen om de schade zoveel mogelijk te beperken.

Kun je rimpels voorkomen of verminderen

Helaas kunnen we het ontstaan van rimpels niet voorkomen omdat dit een natuurlijk proces van verouderen is. Het ontstaan van rimpels zit als eerste oorzaak in je genen, hier kunnen wij niets aan doen en ook niet voorkomen. Maar rimpels die ontstaan door invloeden van buitenaf of verkeerde verzorging, daar kunnen wij wel wat aan doen. Door onze huid dagelijks goed te verzorgen en regelmatig te laten behandelen bij een schoonheidsspecialiste kunnen wij de vorming van rimpels vertragen of verminderen als de juiste producten worden gebruikt. Ook moeten wij onze huid niet teveel aan de zon blootstellen want UV-straling veroudert onze huid. Mijn mening is ook dat bij een goed verzorgde huid rimpels minder opvallen dan bij een slecht verzorgde huid. We willen toch allemaal mooi oud worden? Verzorg jouw huid goed dan heb je er nu maar ook op latere leeftijd veel plezier van!

Mogelijkheden om rimpels te behandelen

Er zijn diverse mogelijkheden om fijne lijntjes en rimpels te behandelen. Enkele behandelingen om rimpels te verminderen en te voorkomen zijn:

 • Collageen behandelingen met de Collageen Booster.
 • Behandelingen en producten die collageen, collageen stimulerende en hydraterende werkstoffen bevatten.
 • Microdermabrasie om de huidstructuur te verfijnen en fijne lijntjes te verminderen.
 • Glycol peelingen of andere fruitzuur peelingen.
 • OxyGeneo zuurstoftherapie.
 • TriPollar voor huidverstrakking.
 • Dermatude Meta Therapy voor het verminderen van fijne lijntjes en rimpels.
 • Beauty Tec Sim ultrageluid voor het insluizen van werkstoffen.
 • Injectables (o.a. Botox, Restylane, Radiesse) door artsen.
 • jurk Storm Marie Maxi amp; Blue Dakota IUxx4awq
 • Cosmetische chirurgie ook tegen verslapping.

Verzorg jouw huid goed en begin op jonge leeftijd

Mijn mening is dat bij een goed verzorgde huid rimpels minder opvallen dan bij een slecht verzorgde huid. We willen toch allemaal mooi oud worden? Begin op jonge leeftijd jouw huid goed te verzorgen dan heb je er nu maar ook op latere leeftijd veel plezier van!

 

Deel op Social Media
Share with FacebookShare with TwitterShare with Google+Share with PinterestShare with LinkedIn

Author: Dermaskin

https://www.dermaskin.nlEsprit Dark Blue Badpak Maternity Esprit Maternity Hq6FH

Huidspecialiste Marian Janssen van Dermaskin heeft meer dan 22 jaar ervaring en is een expert op het gebied van anti-aging, huidverbetering en huidverjonging. In de praktijk wordt gewerkt met apparatuur waaronder microneedling met de Dermapen 4, Collageen Booster lichttherapie, Bioptron lichttherapie, microdermabrasie, Dermatude Meta Therapy, OxyGeneo, TriPollar en Ultralift. Peelingen behandelingen en collageen behandelingen zijn de specialiteiten van Dermaskin. De topmerken waarmee Dermaskin werkt zijn Image Skincare, Mesoestetic, Hydropeptide, Dr. Murad, Alpha-H, Medik8 en Jan Marini. Volg ons Skin Concept "mooier ouder worden" voor de beste en mooiste resultaten.

Related Posts

Huidverbetering wat is het en hoe bereik je het?
Rimpels verwijderen met cosmetica?
Pigmentvlekken voorkomen
Huidtypes
Parfois Orange Gym Parfois Parfois Orange Clutch Gym Clutch Gym Clutch Clutch Gym Orange Parfois
Pigmentvlekken hoe kun je ze behandelen
Anti-aging = mooier ouder worden